Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
12 Декември 2019г. в 16:54 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Федерацията по волейбол избира нов председател на 16 януари
AКРОСС/ Новият председател на Българската федерация по волейбол ще бъде избран на извънредно Общо събрани на организацията на 16 януари, като дългогодишният президент на Федерацията Данчо Лазаров няма да бъде сред кандидатите, предаде репортер на БГНЕС.
Лазаров е разкрил това свое решение на днешното заседание на Управителния съвет на БФВ, като думите му бяха предадени от члена на УС Борислав Кьосев, който днес официално оповести своята кандидатура за председателския пост. Кандидатурата му е издигната от отбора на Сливнишки герой (Сливница), чийто президент е Мартин Стоев, а освен именития ни треньор, зад Кьосев застават още президентът на Националната волейболна лига Мина Николова, президентът на Миньор Перник Първан Първанов, треньорът на юношеския национален отбор до 19 години Пламен Христов, както и отборите на ВК Етрополе и Град Белоградчик. Борислав Кьосев разкри, че вече е разговарял с над 30 клуба за тяхната подкрепа в избора за нов председател на Федерацията.
"Кандидатирам се, защото смятам, че като човек, който е излязъл от малък клуб, мога да допринеса и дам повече за развитието на тези малки клубове. Не казвам, че досега не се е работила, както някои казаха, че са мъртви души. Тези малки клубове са големият волейбол, който беше и ще бъде в България, защото имайки предвид, че големите състезатели са произлезли от малки клубове, това ми дава надеждата, че бъдещето също е в малките клубове", заяви Кьосев на пресконференция в Пресклуб България днес
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?