Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
12 Януари в 15:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Издръжливост и смелост ще донесат титлата на Australian Open
AКРОСС/ Време е за първия турнир от Големия шлем през 2019 година - Australian Open.
Сякаш бе вчера, когато се вълнувахме за финалите на ATP в Лондон и ето че отново говорим за голям тенис.
Предстои издание №107 на надпреварата и този път то е по-отворено от всякога. Явни фаворити сякаш няма, а изненадите тепърва предстоят. Нововъведенията, сред които промяна на някои правила и смяна на топките, също ще допринесат за вълнуващи сутрини и по някога следобеди до 27 януари. Жребият бе изтеглен в присъствието на шампионите Роджър Федерер и Каролине Возняцки и донесе няколко любопитни двойки още в първия кръг.
Australian Open увеличи наградните фондове за тази година и те се равняват на обща стойност от 62,5 милиона долара. Победителите взимат малко повече от 4 милиона, а отпадналите в първи кръг се прибират с по 75 хиляди долара.
Очакваме отново много високи температури като през миналата година, когато Симона Халеп почти колабира на корта по време на финала.
Около 40 градуса ще е температурата при ранните мачове.
При жените ще има 10 минути почивка между втория и третия сет в дните, в които жегата е непоносима. При мъжете почивката ще е между третия и четвъртия сет (ако има такъв).
Едно от най-важните променени правила е това за тайбрека в петия сет. Вече няма да има маратонски мачове, на които не им се вижда края, защото при 6:6 ще има финален гейм. Само че вместо до седем спечели точки, ще се играе до 10. Отново до две разлика, ако се наложи
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?