Регионални новини: София | Пловдив | Варна | Бургас | Русе | Благоевград
18 Март в 08:27 | Източник: Cross.bg
Оценка: 0/5 (0) |0
Катрин Тасева спечели златен медал на лента на турнира Гран При по художествена гимнастика в Киев
/КРОСС/ Катрин Тасева спечели златен медал на финала на лента на турнира Гран При по художествена гимнастика в Киев (Украйна). Това съобщиха от Българската федерация художествена гимнастика.
Българката направи страхотно състезание и завършва с пълен комплект медали, след като снощи взе сребро в многобоя, а днес и бронз на финала на обръч.
Тасева игра с последен стартов номер на лента и след силно съчетанието получи оценка от 18.250 точки. След нея останаха представителките на домакините Ева Мелешчук с 18.200 и Влада Николченко със 17.700 точки.
На обръч Катрин Тасева се класира на трето място с 19.850 точки. Първа е Влада Николченко с 20.900 точки, а сребърното отличие взе рускинята Екатерина Селезньова с 20.750.
На топка Тасева имаше две изпускания и със 17.700 точки остана на седмо място, а на бухалки също допусна грешка и е пета с 19.300 точки. Шампионка на топка е Екатерина Селезньова с 21.050 точки, а на бухалки златото взе Саломе Пажава (грузия) с 19.700 точки.
Така равносметката за България на двата турнира в Киев е осем медала - пълен комплект за Катрин Тасева в Гран При и пет бронзови отличия на съпътстващия турнир "Дерюгина къп"за девойки, жени и ансамбъл девойки.
Трето място на Ева Брезалиева в многобоя при девойките и на финала на лента, трето място на Вая Драганова на бухалки при жените, трето място отборно девойки и трето място ансамбъл девойки на финала с пет обръча.
Към пълния текст на новината тук
Оценете новината: 0/5
Коментари
Няма добавени коментари - бъдете първи!
Оставете коментар
Ако имате регистрация, моля влезте
въведете потребителско име:
въведете email:
въведете парола: въведете коментар: въведете показания код:
забравена парола?